Hva har jeg lært av de ulike sertifiseringene?

I siste del av valgfaget Digitalmarkedsføring var eksamen basert på å kunne ta noen sertifiseringer. Dette var sertifiseringer i Google analytics og Google digital garage. Det som var utrolig positivt med disse sertifiseringene var at de var helt GRATIS.

Google Aanalytics

Denne sertifiseringen innhold 5 kurs med video og spørsmål ;

 analytics for beginners lærer hvordan man setter opp en konto for analytics, sproingskode og enklete filter.

Advanced Google Analytics lærer deg mer om datainnsamling og ulike rapporter.

Google Analytics for power users lærere deg det å identifisere handlinger, hvilken trafikk kilde som gir størst verdi, og hvordan man kan tilpasse ulike kanaler for ønsket handling.

 Introduction to data studio lærer deg mer om det visuelle, og hvordan du kan lage dine egne rapporter på analytics og hvordan du kan dele det med andre.

Google Tag Manager Fundamentals gir deg en oversikt over utfordringer du kan møte på og hvordan du kan implementere og administrere.

Konkret oppsumert lærte disse fem kursene meg hvordan man kan bruke Google analytics på en effektiv måte hvor jeg fikk innsikt i hva sanntid, målgruppe, trafikk atferd og konverteringer betyr. Jeg lærte hvordan man kan lese og forstå detaljert informasjon om trafikken på nettsiden, hvordan leserne kom dit, hva de besøkte mest og når de forlot nettsiden. i bunn og grunn lærte jeg meg å bruke de ulike rapportene til å forstå enkelte deler av nettsiden min og kaste lys over muligheter til å bli bedre.

Ved hjelp av Google analytics forstår du verdien av de tallene man ellers bare ser, man får muligheten til å kunne se rom for bedring og utvikle siden din slik at den blir enda mer brukervennlig, derfor anbefaler jeg alle å ta disse kursene om de ønsker kontroll og oersikt over nettisden sin. Det kan ta litt tid men er verdt det!

Google Digital Garage

Denne sertifiseringen var veldig lærerikt og morsom hvor man lærer å kunne bruke ulike kanaler til å kunne nå målgruppen ved bruk av epostmarkedsføring, SEO, SEM og generelle sosiale medier. Man fikk muligheten til å klikke seg frem og løse enkle oppgaver som gav deg muligheten til å huske og forstå dem bedre. Det starter med en film, små tema Quiz og til slutt hoved eksamen med multipal choise spørsmål hvor man må kunne bestå med 80%.

Denne sertifiseringen ga meg bedre innsikt i hvordan man kan bruke strategier og verktøy til å bygge nettsider og optimalisere dem bedre. Analysene har gitt meg kunnskapen til å kunne vise hvordan kunder oppfører seg på ulike nettsider om de gjennom fører kjøp eller ei, hvordan kunde segmentering kan utnyttes effektivt for å nå de beste resultatene.

I bunn og grunn har jeg dessuten fått muligheten til å sitte med rik kunnskap som gjør at det skiller meg fra andre. Dette gir meg muligheten til å bli mer attraktiv på arbeidsmarkedet, som resulterer til større konkurransefortrinn enn andre.

Kilder: https://marketingplatform.google.com/about/analytics/

https://learndigital.withgoogle.com/digitalgarage

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *