Google Search Console, hva er det?

Bilderesultat for what is google search console

Google search console er en gratis tjeneste som gir deg masse verdifull informasjon om nettsiden din og alle brukere som besøker din nettside. Mer spesifikt får du en oversikt over søke trafikken, tekniske status og generelle oppdateringer som kan hjelpe deg i å holde nettsiden din synlig.

Men hva er forskjell på Google Analtics og Search Console?

Google Analytics handler mer om hvem som besøker nettsiden din, altså hvor mange det er og hvordan de kommer til nettsiden din. Det gir også en oversikt over hva de gjør på nettsiden din.

Search Console fokuserer mer på intern informasjon som innebærer hvem og hvordan enkelte lenker til nettsiden din, hvilket søkeord nettsiden din viser i søkeresultatet. Tall oversikten er kanskje det samme men de behandles forskjellig. Search Console gjør det mulig å linke sammen Google Analytics slik at du kan se en samlet informasjon i en og samme rapport. Dette muliggjør maksimering av dataene fra begge kildene. Det som er viktig er at du får en oversikt over hvilke organiske søke ord som blir brukt slik at det gir deg mest tilbake i verdi i nettbutikken din.

3 ting du kan bruke Search Console

Search Console er et nyttig verktøy som kan brukes til å få en oversikt over viktige områder men under her nevner jeg kun 3 av dem

I Google Search Console kan du legge til sitemap det er en oversikt over sidene på nettsiden din som er tilgjengelig for roboter og brukere, dette gjør at du kan få raskere indeksering av nettsiden din, dette er viktig for en som har en ny nettside fordi du slipper alle URLer som endrer seg hele tiden som kan virke svært frustrerende.

Du kan også sette opp varsel via epost så hvis det skjer noe med synligheten din på Google kan du få en melding om det direkte på din epost. Dette innebærer viktige varsler om du er hacket eller om du er utsatt for virus.

Det siste jeg vil nevne er internasjonal målretting av søkeresultatet, hvis du har internasjonale versjoner av domene ditt som com slik som jeg har kan du da spesifisere hvilket av domene som skal være synlige for ulike land i Google Search Console, det betyr at du kan skape gode rangeringer ved å ha en target Country som du ønsker å fokusere på i Search Console.

Kort sagt gjør dette verktøyet enklere å ha oversikt og navigere siden din uten at du betaler noe for dette.

Kilder:

bilde hentet fra

https://www.google.com/search?q=what+is+google+search+console&client=firefox-b-ab&source=lnms&tbm=isch&sa=X&ved=0ahUKEwjcwd3xz7bgAhWkwcQBHeHGC4cQ_AUIDigB&biw=1536&bih=705#imgrc=QULwV0ncoKdZbM:
https://www.webhuset.no/blogg/sjekk-synligheten-til-websiden-din-med-google-search-console/

En tanke om “Google Search Console, hva er det?

  1. Hi there!

    I was told that you are using Yoggy’s Money Vault E-Mail Scraper. Would you recommend it? Is it good for gathering leads?

    I was given your site on an SEO forum.

    Cheers mate. Look forward to hearing from you as I want to buy the software.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *